fbpx

Slik behandler vi søvnproblemer


På Søvnklinikken tilbyr vi behandling av alle typer søvnproblemer.
Ved å stimulere kroppens nervesystem jobber vi med å finne og behandle
de bakenforliggende årsakene til at du har problemer med søvnen.

Ønsker du hjelp med dine søvnproblemer?

Vi jobber med årsaken til dine søvnproblemer

GOD SØVN ER VIKTIG for å opprettholde god helse, men god helse er også en forutsetning for god søvn. Når vi har problemer med å sove, skyldes dette som regel problemer et annet sted i kroppen.

VÅR BEHANDLING tar utgangspunkt i å fokusere på det som er bakgrunnen for den dårlige søvnen. Vi har erfaring med å jobbe med alle typer søvnproblemer.

PÅ SØVNKLINIKKEN har vi en helhetlig tilnærming til kroppen. Vår erfaring er at en kropp som fungerer som den skal, også sover godt om natten.

Søvnproblemer vi jobber med

Søvnløshet / insomni

Insomni, eller søvnløshet, er den vanligste søvnforstyrrelsen. Søvnvanskene varierer fra person til person. Mange opplever å bruke lang tid på å sovne, mens i mer alvorlige tilfeller får man lite eller ingen søvn i løpet av natten.

Våkne for tidlig om morgenen

Det å våkne alt for tidlig om morgenen er et av de vanligste søvnproblemene. Oppimot 40 % av de som har hatt problemer med søvnen i løpet av de siste seks månedene, rapporterer at de våkner for tidlig.

Pustestopp / søvnapné

Ved søvnapné slutter man å puste når man sover. Ved pustestopp våkner man ofte helt eller delvis opp av søvnen, og enkelte hiver etter pusten i oppvåkningsfasen. Dette kan ofte føre til at man føler seg trøtt og utmattet på dagtid. 

Døgnrytme

Ved døgnrytmelidelser er det problemer kroppens indre biologiske klokke. Mange opplever at kroppen er klar for søvn uregelmessige tider på døgnet eller at man sover veldig mange timer i døgnet. Også skiftarbeid og reiser over tidssoner kan føre til problemer med regulering av døgnrytmen.

Oppvåkninger om natten

Mange opplever å våkne midt på natten en til flere ganger. Noen må på toalettet eller føler seg sulten. Dette forårsaker brudd i søvnen og de viktige prosessene som foregår i kroppen mens man sover.

 

Ikke uthvilt etter søvn

Det å ikke være uthvilt etter å ha sovet en natt kan tyde på at kvaliteten på søvnen ikke er god nok. Det er den dype søvnen som gjør at kroppen hviler, reparerer seg og gjør seg klar til en ny dag.

 

Urolige bein / muskulatur

Urolige bein eller spenninger i annen muskulatur kan både gjøre det vanskelig å sovne, men også føre til at man våkner eller sover urolig om natten og ikke blir uthvilt.

 

Snorking

Snorking skjer ved vibrasjoner/svingninger av drøvelen, den frie kanten av den bløte gane og av den fremre og bakre ganebuen under søvn. Uttalt snorking som kan gi sosiale og familiære problemer, ses hos cirka 20 prosent av befolkningen og mest blant menn.

Bedre søvn gjennom nervestimuli

NEVROREFLEKSOLOGI ER læren om nervesystemets reflekser. Gjennom å stimulere nervepunkter i kroppen tar behandlingen sikte på å løse opp blokkeringer og ubalanse. Vi jobber systematisk med påvirkning av nervesystemet for kontrollere og optimalisere kroppens indre prosesser. På denne måten kan vi finne årsaken til dine søvnproblemer, og hjelpe deg med å finne tilbake til den gode søvnen.

BEHANDLINGSFORMEN ER utviklet i Norge, og søker å ta tak i de helseutfordringene som er fremtredende i vår tid. Vi benytter verken medikamenter eller nåler – her er det hendene som er behandlerens viktigste arbeidsverktøy.

Ønsker du behandling for dine søvnproblemer?

Ta kontakt med oss for timebestilling eller mer informasjon!