Slik behandler vi søvnproblemer

På Søvnklinikken benytter vi oss av en ny norsk behandlingsform for å jobbe med dine søvnplager.

Vi jobber med årsaken til dine søvnproblemer

SØVN ER NOE AV DET VIKTIGSTE vi gjør for å opprettholde god helse. Når vi har problemer med å sove er det gjerne et annet problem i kroppen som ligger bak. 

PÅ SØVNKLINIKKEN har vi en helhetlig tilnærming til kroppen og søker å finne årsaken til dine søvnplager. 

Påvirker nervesystemet

NEVROREFLEKSOLGI ER EN MEDIKAMENTFRI og relativt ny behandlingsform, utviklet i Norge, som fokuserer på å ta tak i helseutfordringene vi opplever i vår tid. 

VIA NERVEPUNKTER i huden jobber vi systematisk med å stimulere nervesystemet for kontrollere og optimalisere kroppens indre systemer og kjemi. Med dette verktøyet kan vi finne årsak og hjelpe deg med dine søvnproblemer.

Søvnplager vi jobber med

Søvnløshet / insomni

Insomni, eller søvnløshet, er den vanligste søvnforstyrrelsen. Søvnvanskene varierer fra person til person. Mange opplever å bruke lang tid på å sovne, mens i mer alvorlige tilfeller får man lite eller ingen søvn i løpet av natten.

Våkne for tidlig om morgenen

Det å våkne alt for tidlig om morgenen er et av de vanligste søvnproblemene. Oppimot 40 % av de som har hatt problemer med søvnen i løpet av de siste seks månedene, rapporterer at de våkner for tidlig.

Pustestopp / søvnapné

Ved søvnapné slutter man å puste når man sover. Ved pustestopp våkner man ofte helt eller delvis opp av søvnen, og enkelte hiver etter pusten i oppvåkningsfasen. Dette kan ofte føre til at man føler seg trøtt og utmattet på dagtid. 

Døgnrytme

Ved døgnrytmelidelser er det problemer kroppens indre biologiske klokke. Mange opplever at kroppen er klar for søvn uregelmessige tider på døgnet eller at man sover veldig mange timer i døgnet. Også skiftarbeid og reiser over tidssoner kan føre til problemer med regulering av døgnrytmen.

Oppvåkninger om natten

Mange opplever å våkne midt på natten en til flere ganger. Noen må på toalettet eller føler seg sulten. Dette forårsaker brudd i søvnen og de viktige prosessene som foregår i kroppen mens man sover.

Ikke uthvilt etter søvn

Det å ikke være uthvilt etter å ha sovet en natt kan tyde på at kvaliteten på søvnen ikke er god nok. Det er den dype søvnen som gjør at kroppen hviler, reparerer seg og gjør seg klar til en ny dag.

Urolige bein / muskulatur

Urolige bein eller spenninger i annen muskulatur kan både gjøre det vanskelig å sovne, men også føre til at man våkner eller sover urolig om natten og ikke blir uthvilt.

Snorking

Snorking skjer ved vibrasjoner/svingninger av drøvelen, den frie kanten av den bløte gane og av den fremre og bakre ganebuen under søvn. Uttalt snorking som kan gi sosiale og familiære problemer, ses hos cirka 20 prosent av befolkningen og mest blant menn.

Mer om Nevrorefleksologi

Om faget

Nevrorefleksologi betyr læren om nervesystemets reflekser. Det er en behandlingsform som er utviklet i Norge siden 1990.

Faget bygger på sammenhengen mellom huden og nervesystemet. I embryoets utviklingsfase har disse to bestanddelene felles opphav. 

Nevrorefleksologiens teori er at koblingen mellom hud og nervesystem fortsetter gjennom livet.

Med ulike teknikker jobber man systematisk på hele kroppen for å påvirke blant annet blod- og lymfesirkulasjon, muskulatur, skjelett og bindevev, organer, fordøyelse, hormoner og nerver.

Ønsker du behandling for dine søvnproblemer?

Ta kontakt med oss for timebestilling eller mer informasjon!